Balek kampung : Hati aku kat sini lahhh~~

Sunday, November 20, 2011

|
Kampung vs Bandar.
still berbumbungkan langit yang sama.
      Selamat pulang ke kampung pada diri aku sendiri.. huh, aku sangat, sangaaat, SANGAAAT tenang d kampung. Yes, sstgh org btanye ape yg ade kt kampung.. ade yg ckp kuno n watsoeber.. xde hiburan la.. ape la.. itula.. inilaa..

    Hmm... tapi kan.. aku xfikir camtu.. mak-nusia berjiwa 'alam' mcm aku xsuke duduk kt bandar.. dgn traffic nye.. hutan bangunannye.. panasnye.. duit keluar mcm mak bpk kite cop duit.. HIBURAN yg lengkap tu aku setuju.. but, kemon laa..sampai bile nak menganjeng n menyalak? nak kejar itu, nak kejar ni... sampai satu mase nnti akan rase kosong jugek dlm hati tu...

    Dan itulah yang terjadi pade aku.. seriuh2nye kat bandar.. dlm hati aku rase sunyi.. kosong.. n aku rase aku xptut ade kt situ.. aku xmnat nak lepak tak tentu hale.. well, s a student, assgmnt comes first. lgpun, dsbabkan aku FREAKY n also NERD, dduk rumah-depan laptop-design lagi menenangkan hati aku... takpun, kalau jiwa serabut, balik kg lah jawapannye...

     Jiwa aku sgt kusut kelmarin.. dgn eksiden bagai kat damansara.. maka aku balik lah ke kampung mintak mak dodoi.. maaakk, ohhh makkk~ dodoikan anakmu ni makkk!
langit pagi tadi.. B)

depan rumah. mak aku ske tanam pokok. xde keje le tu~
kan best kalo rumah sewa pun ade pokok2..

And d best part pasal balek kampung nehhh.. sawah padi. banyak bende yg aku boleh buat kt sini.. nak menangess, nak jerit2.. korang nak meratap mati laki/bini pun bolehh.. paleng best, kene kejo hanjeng. hahahahhaha... anjeng pon pandai bsiar2 sekarang woooo~


ini padi okay. bukan gandum.. haha~


tractor yg gemburkan tanah bile habes musim mnuai.
kete mainan aku okeh.. hehe.
palong ni tempat aku celup kaki.. slalu ke sini bile aku bmasalah.
belakang rumah.. love d bird's house.
parit depan rumah. walaupun cume parit, cantek hapee~~


Well, banyak bende boleh buat. cume rajin o x je. nak pegi laut ke.. nak memancing ke... hmm.. sesape mmbesar kt bndar, take ur time utk kenal kampung.. yg kt kampung ni pulak, jangan lupe diri bile p bandar. kurangkan mase dpn tv o ape2 gadgets yg korg gile2kan tu..  live life okay.

0 comments: