Balek kampung : Hati aku kat sini lahhh~~

Sunday, November 20, 2011

| 0 comments
Kampung vs Bandar.
still berbumbungkan langit yang sama.
      Selamat pulang ke kampung pada diri aku sendiri.. huh, aku sangat, sangaaat, SANGAAAT tenang d kampung. Yes, sstgh org btanye ape yg ade kt kampung.. ade yg ckp kuno n watsoeber.. xde hiburan la.. ape la.. itula.. inilaa..

    Hmm... tapi kan.. aku xfikir camtu.. mak-nusia berjiwa 'alam' mcm aku xsuke duduk kt bandar.. dgn traffic nye.. hutan bangunannye.. panasnye.. duit keluar mcm mak bpk kite cop duit.. HIBURAN yg lengkap tu aku setuju.. but, kemon laa..sampai bile nak menganjeng n menyalak? nak kejar itu, nak kejar ni... sampai satu mase nnti akan rase kosong jugek dlm hati tu...

    Dan itulah yang terjadi pade aku.. seriuh2nye kat bandar.. dlm hati aku rase sunyi.. kosong.. n aku rase aku xptut ade kt situ.. aku xmnat nak lepak tak tentu hale.. well, s a student, assgmnt comes first. lgpun, dsbabkan aku FREAKY n also NERD, dduk rumah-depan laptop-design lagi menenangkan hati aku... takpun, kalau jiwa serabut, balik kg lah jawapannye...

     Jiwa aku sgt kusut kelmarin.. dgn eksiden bagai kat damansara.. maka aku balik lah ke kampung mintak mak dodoi.. maaakk, ohhh makkk~ dodoikan anakmu ni makkk!
langit pagi tadi.. B)

depan rumah. mak aku ske tanam pokok. xde keje le tu~
kan best kalo rumah sewa pun ade pokok2..

And d best part pasal balek kampung nehhh.. sawah padi. banyak bende yg aku boleh buat kt sini.. nak menangess, nak jerit2.. korang nak meratap mati laki/bini pun bolehh.. paleng best, kene kejo hanjeng. hahahahhaha... anjeng pon pandai bsiar2 sekarang woooo~


ini padi okay. bukan gandum.. haha~


tractor yg gemburkan tanah bile habes musim mnuai.
kete mainan aku okeh.. hehe.
palong ni tempat aku celup kaki.. slalu ke sini bile aku bmasalah.
belakang rumah.. love d bird's house.
parit depan rumah. walaupun cume parit, cantek hapee~~


Well, banyak bende boleh buat. cume rajin o x je. nak pegi laut ke.. nak memancing ke... hmm.. sesape mmbesar kt bndar, take ur time utk kenal kampung.. yg kt kampung ni pulak, jangan lupe diri bile p bandar. kurangkan mase dpn tv o ape2 gadgets yg korg gile2kan tu..  live life okay.

Gee Gee Geezzz~~

Wednesday, November 16, 2011

| 0 comments
Ohohoiiii.. Im in Graffity mode thiz week..

So, i decided to design 1 for computer version lahh~
taddaaaaaaaaaaa..
serabut dehh..




mule2 sketch dolu..




xsusah pun nak buat.. cume kene rajin mengadap lahh
then dok design diam2..



calitkan taik idong sikit..



masuk dlm Potosopp.. Letak background.
pakai gambo lantai rumah 5bulan xsapu lagi afdal.




Calit blink2 pakai marker ke..




suddeeeee siapp~~


Blaja bosan, cuti laaaaaaaagi BOSAN!!

Saturday, November 12, 2011

| 0 comments
Weheyyyyyy... bosan la weh cuti cenggini... maka di malam yg cukup cukupppp mmbosang-kang.. aku pun conteng2 la buku yg berhabuk, beli da lame tapi baru nak bukak plastik... lalalalalaaa~~


siap je sketch, maka dengan malasnye tangan click ke AI (Adobe Illustrator)
aku pun xtau la aku buat bende haram ape ni...wallaweyy..
malas sieelll~



tibe2 dalam malas tu aku rase nak buat watak aku lak kannn~
1st, sketch.. name die ni gendud. haha~




dan proses2 seterusnyaaa...
pakai pen tool jek.trace balek..but jgn trace 100% sebijik.
kalau x creativity tu terhad..




tambah2 sikett hiasan..




oh ya..die ni kucing taw. tp aku pun keliru dgn identity die..
but, sape kisah?  muahahahha~~




tgn lg seblah.. letak name tag. 'GENDUD' okayh.




okay, part ni aku suke.. dlm design2 ni, kite bole dapat reka karakter lain lak dr watak yg 1st.
si rabbit tuh. tapi aku nak pakai die utk comic nanti.. bukan skrg.. hhehe



then, tambah la bckground.. 
so xde la 'lame' sgt gambo tu yerr~
gambo blakang tu pun aku design simple2 jek..




dialog box.. A-oo = Hello.. haha.. pengaruh Teletubbies siot.
sumpah anak buah aku yg bg pengaruh.




Hasilnye.. aku dah malas. sbb aku sgt laparrrrr.. so aku xrajin nak kale2..
bio simple jek..
plus aku sgt suke hitam dan putih..


NOW, my gundud ready to gooooo~~
love you gundud.


OOwwwww Yeaahhhhhh~~~~

Wednesday, November 09, 2011

| 2 comments
Makanya.. dgn hari ini aku sgt gembira.. Mau xnyer.. mau dekat sebulan lebih aku lupe password menatang ni... dengan kuasa GOOGLE.. aku meng'googling'2 sepuas2 nye.. sampai la aku dpt pssword ni balik.. (akibat trlalu byk account..pffftt~~)

aku rase aku telan banyak semut sgt lahhh... dah bkampung kot semut dalam otak aku ni.. hehehehe






mau xnye.. air aku slalu jek semut masuk...bancuh je, die masuk.. kdg2 air kosong pun die nak...bengong.
bile nak minum je, putus cinta rasanye..







tapi kadang2 tu bukan aku persasan.. 
dah telan separuh, baru nak ade perasaan yg ade semut dlm ayerr
lgi2 dtg rumah org.. dtg bilik sebelah ke..
dorg hidang.. x 'telan' terase pulak org tu kangg.. 
maw tak maww.. maww jugek.







TAPI.. paling takleh blah kau AA (bukan name sebenar). kau bagi aku
makan kopok leko bersemut api! kebas berapi lidah aku siot.
demam gigil2 on d spot bebeh.. 
(siyes aku geli sampai skrg)


moral nya lah kan kan kan... lepas kejadian itu, aku tidak lagi memberanikan makan o minum atau ape2 masuk ke dalam diriku tanpa double check dulu. urghhh..meremang segale bulu yg ade.
Pfft~~~