HOTEL HANTU? berhantu kerr~

Monday, January 02, 2012

|
suatu petang yg damai~~
(bajet xpdc)
well, aku dtg ke mlake dgn family kunun2 utk bcuti smbil
 mlawat sedare..die dok kat Tangga Batu. pantai
 terdekat yg ade adelah Pantai Puteri
dah penat tu, carik la apartment hotel nearby..
maklumlah, badan berat malas nak jalan~


depan pantai tu ade hotel ni.. Royal Puteri Resort.
they gave us these in the brochure for the 2room apartment.well, fair enough wf d money we paid. 
kitorg dapat tingkat 2..bilik 225.





say hello to d neighbours everybody~~

broken glasses, prabot tonggang tbalek n bla3..
inilah bilik sebelah kitorg ye adik2..
u may click to enlarge them.






    

sepanjng pjalanan ke bilik, mate asek pandang
 kiri kanan jek..
kitorg salah hotel ke? pelik..
then baru kitorg prasan, utk tingkat tu je bilik yg elok 
are less than 4/5 rooms..
KAU GILA NAK DDUK KAT SINI???

and this is our room...
n ape yg aku pikir ttg bilik tu..


video

bcoz of keadaan bilik ni sgt naif,
kitorg mntak tukar.. tapi bilik lg 1 tu lagi teruk..
letrik pun tadak.. camnela dorg manage tmpt ni..
bile aku google2..hotel ni la tempat pengambaran
 cite seram Tower 13
yg main kat TV3 tu..tahun bile ntah..
dsebabkan ade baby n budak2 ingusan,
 kitorg decide utk tukar hotel lain utk mngelakkan
sebarang kjadian yg x diingini..

nak confirmkan ade hantu ke x?
korg stay la situ a few night..nanti gtau aku okeyh~~ 






6 comments:

Anonymous said...

kami baru je pegi pukul 2 pagi tadi. skg hotel tu dah jadi hotel tinggal.. takde orang.. takde lampu n gelap gelita.. seram,. kitorang jumpa macam2.. mmbe kene cuit, dengar bunyi pintu berdentum berkali2.. dengar bunyi kerusi ditarik di tingkat atas.. sedangkan hotel tu tak beroperasi lagi.. imagine kan keseraman kitorang mase tuh.. tak sampai tingkat atas kitorang dah balik.. itu sahaja

Anonymous said...

Mukin peyamun kot...aku lebih thu pasal hotel 2..abg btul kan paip mase 2...total2 700 jugak la...nnt nk buat research pm abg

Mohammad Shahril said...

Sebenarnya dah banyak oner baru ambil alih..tetapi gagal ...hotel itu adalah projek terbengkalai..dan ada oner yg berani ambil siap kan 80% untuk digunakan..namun bermacam2 perkara aneh...dah 5@6 oner baru ambil alih...akhir sekali tutup 100%..kisah benar..

Mohammad Shahril said...

Sebenarnya dah banyak oner baru ambil alih..tetapi gagal ...hotel itu adalah projek terbengkalai..dan ada oner yg berani ambil siap kan 80% untuk digunakan..namun bermacam2 perkara aneh...dah 5@6 oner baru ambil alih...akhir sekali tutup 100%..kisah benar..

Mohammad Shahril said...

Sebenarnya dah banyak oner baru ambil alih..tetapi gagal ...hotel itu adalah projek terbengkalai..dan ada oner yg berani ambil siap kan 80% untuk digunakan..namun bermacam2 perkara aneh...dah 5@6 oner baru ambil alih...akhir sekali tutup 100%..kisah benar..

Anonymous said...

Aku pernah stay situ 10-11 thn lps.handle kursus utk pegawai2.semua peserta stay kt tngkat 1&2.tp aku diletak di bilik studio tngkt 8.konon nk jaga tetamu khas, pen pengarah latihan....ari pertama ok.masuk mlm da lain mcm.lif byk rosak.satu or dua jer ok.aku naik tngkt 8, mlm lps kursus.bilik2 mcm ada org.so wat x tau jer la.bila nk turun solat subuh.mmg seram.semua blk2 td senyap sunyi, lampu koridor gelap gelita.jln dr blk ke lif kena tawaf satu round sbb byk lif rosak.x pe.esk pg aku tanya.bila tanya kaunter, ada sesapa ke yg stay tngkat 8?jwpnnya ringkas, x de cik, cik sorang jer kt situ...xbfhgcs xxx!!!
Mlm kedua, aku ajk driver 1 teman tido, mlm tu dia bgn mengigau ckp bahasa pelik2, pg esk da takut x nk teman lg dah.rambut pjg2 penuh atas lantai.report ke reception, tp dia ckp bilik en x de perempuan, tiap2 ari kami cuci.tghr aku blk bilik utk rest, penat lyn peserta kursus.tgh enak lelap, tetiba anjing menyalak kt dlm bilik.jilake tul.siap ada yg ketuk cermin blk dr luar.aku tjaga ambik wuduk trus solat.mlm kedua, aku ajk driver 2, lak.org warak, bekas tentera.mlm tu bnda yg sama terjadi, dia bgn n duduk dlm keadaan x sedar.bckp sorang2 bahasa yg x fhm.aku terjaga tgk dia mcm tu.n rs ada bnda dlm mulut aku.bila aku try tarik rupanya rambut panjang.aku tarik2 kluar dr mulut, mmg pjg.ah sudah ni bkn main2 lg da.atas katil, ats lantai, sinki, toilet semua ada rambut pjg.esok pg aku x puas ati.receptionists semua membisu x nk bg jwpn.last2 manager dtg jumpa n mengaku hotel tu ada bnda pelik.dah byk kali pnggil bomoh n ustaz.last diaorg buat jumpa tulang2 mcm tulang budak, kt sblh pagar court tenis, blkg hotel, bdktn tokong.katanya dah buang.tp puaka msh x ilang kot.

Bbrp thn lps tu hotel tu tutup. & ada org lain ambil alih.dgr2 pkara pelik kerap blaku.tp blok 1 yg asal diaorg tutup.
Skrg da tutup terus.bg aku lbh elok tutup n robohkn dr biarkn mcm2 makhluk beranak pinak kt situ.

Wassalam.
Pen pengarah latihan
........cheras kKL

si budak kucing

My Photo
jargmehz nsr
saya kanak2 riang.sila jangan buli saya.sebab kalau saya marah,saye nanges..hahaha
View my complete profile